Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023

Εμμανουέλα Τερζοπούλου. Επικεφαλής της δημοτικής κίνησης "Γη και Ελευθερία" και υποψήφια δήμαρχος Ραφήνας - Πικερμίου

 



Γεννήθηκα το 1968 στην Αθήνα, όπου  πέρασα τα σχολικά μου χρόνια.  Η Ραφήνα υπήρξε πάντοτε ο τόπος των διακοπών μου, που με τον καιρό έγινε  μόνιμη κατοικία  μου. Η αγάπη μου για τη Ραφήνα είναι συνυφασμένη με τις πιο όμορφες στιγμές των παιδικών και εφηβικών μου χρόνων.

Σπούδασα Χημεία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και μέχρι τα 27 μου χρόνια εργάστηκα ως ιδιωτική εκπαιδευτικός. Από το 1996 μέχρι και σήμερα, εργάζομαι  και διευθύνω  συνεταιρικές οικογενειακές επιχειρήσεις στον τομέα των ηλεκτρολογικών και ενεργειακών δικτύων.

Έχοντας από τα σχολικά μου χρόνια την ακράδαντη πεποίθηση ότι «συλλογικά οι άνθρωποι, όλοι μαζί, μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο»,  εντάχθηκα από νωρίς σε συλλογικότητες, αρχικά μαθητικές και  στη συνέχεια φοιτητικές, με στόχο την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη βελτίωση της εκπαίδευσης.

Μετά την αποφοίτησή μου και την επιστροφή μου στην Αθήνα, συμμετείχα σε κοινωνικές συλλογικότητες, σε κινήματα υπεράσπισης δημόσιων και κοινόχρηστων χώρων σε γειτονιές, στο αντιπολεμικό κίνημα κατά του πολέμου στο Ιράκ (2003), στα κινήματα κατά της παγκοσμιοποίησης και τις διεθνείς κινητοποιήσεις σε Πράγα (2000) και Γένοβα (2001), αναλαμβάνοντας οργανωτικό ρόλο.  Από το 2003 και μετά συνδέθηκα και υποστήριξα πολλές  περιβαλλοντικές και φιλοζωικές οργανώσεις.

Το 2008 εγκαταστάθηκα μόνιμα στη Ραφήνα, όπου συνειδητοποίησα τη συστηματική υποβάθμιση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των ανθρώπων, η οποία συνδεόταν αναπόσπαστα με την επέκταση του λιμανιού της Ραφήνας και τη λειτουργία του Διεθνούς Αερολιμένα στα Σπάτα.

Το 2015 ιδρύσαμε την Κίνηση για την Προστασία και Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας καθώς βλέπαμε πως η Πολιτεία σχεδίαζε να μετατρέψει το Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας σε νέο Κηφισό.

Έκτοτε η δράση μου προσανατολίστηκε, κυρίως, στην υπεράσπιση του περιβάλλοντος, εκτιμώντας ότι η καταστροφή του και η κατασπατάληση των φυσικών πόρων θα αποτελέσουν μείζον ζήτημα για την ανθρώπινη επιβίωση τα επόμενα χρόνια, πράγμα που δυστυχώς αποδείχθηκε συντομότερα από όσο αναμενόταν.  

Έχω συμμετάσχει σε πολλές περιβαλλοντικές συλλογικότητες για την προστασία των ρεμάτων, για το κλίμα, ενάντια στις εξορύξεις, για την προστασία των υδάτινων πόρων και του δημόσιου χαρακτήρα του νερού, καθώς και σε μεγάλες περιβαλλοντικές καμπάνιες στην Ελλάδα.

Η απόφαση να θέσω υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές είναι μία συλλογική απόφαση της νεοσύστατης δημοτικής κίνησης «Γη & Ελευθερία». Την αποδέχθηκα, ως αποτέλεσμα της μακρόχρονης συνειδητοποίησης της παρακμής, της αδιαφάνειας, της αυθαιρεσίας, της κυριαρχίας  του προσωπικού σε βάρος του κοινωνικού συμφέροντος, της κακοποίησης του υπέροχου τόπου μας  και της ζωής του κοινωνικού συνόλου  προς όφελος μεγάλων, μικρών αλλά πάντα πρόσκαιρων συμφερόντων.

Σας καλούμε να βαδίσουμε μαζί σε ένα δρόμο δύσκολο αλλά εφικτό, για να αλλάξουμε τη ζωή μας προς το καλύτερο στον τόπο που αγαπάμε.

Για να διεκδικήσουμε ο λόγος μας, ο λόγος των κατοίκων της Ραφήνας και του Πικερμίου, να είναι καθοριστικός σε όσα προγραμματίζονται για εμάς χωρίς εμάς.

Για να ζήσουμε σε ένα υγιές περιβάλλον, σε μία ανθρώπινη κοινωνία και να δημιουργήσουμε ένα κόσμο στον οποίο θα ζούμε με αξιοπρέπεια και στον οποίο θα μπορέσουν να ζήσουν και να ευτυχήσουν και οι επόμενες γενεές.

 

Εμμανουέλα Τερζοπούλου, χημικός

Επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Γη & Ελευθερία»

Υποψήφια δήμαρχος Ραφήνας - Πικερμίου

Καταγγελία STOP στον σεξιστικό λόγο, από αιρετούς και φορείς

Καταγγελία για σεξιστικό λόγο στη συνεδρίαση της 18ης Απριλίου του Δημοτικού Συμβουλίου Ραφήνας-Πικερμίου, κατέθεσαν στις 1/5/24, 37 δημοτικ...