Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023

Σύντομο βιογραφικό υποψηφίου. Νίκος Σίμος

 


Ονοματεπώνυμο

Νίκος Σίμος


Τόπος κατοικίας

Πικέρμι

Επάγγελμα

Δασολόγος

e-mail

simos.nikos@gmail.com

 


 

Κατοικώ στο Πικέρμι τα τελευταία 18 χρόνια και συμμετέχω  σε τοπικές και ευρύτερου γεωγραφικού πεδίου συλλογικότητες, με κέντρο ενδιαφέροντος περιβαλλοντικά, πολιτιστικά και κοινωνικά ζητήματα.

Είμαι μέλος της Κίνησης για την Προστασία και Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας, της κινηματογραφικής λέσχης Πικερμίου «Ciné  Σχολειό» εκ των διοργανωτών του ετήσιου φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Ραφήνας.

Είμαι μέλος της Συντακτικής Ομάδας της ηλεκτρονικής επιθεώρησης atticavoice.gr (Attica Voice)

Λόγω της επαγγελματικής και επιστημονικής μου κατάρτισης και ενασχόλησης ως δασολόγος με απασχολούν έντονα τα θέματα που αντιμετωπίζει η περιοχή. Ιδιαίτερα εστιάζω στην κρατούσα χωροταξική αναρχία η οποία προκαλεί ισχυρές πιέσεις υποβάθμισης του φυσικού περιβάλλοντος. Φυσικά με απασχολεί πολύ η επίθεση που δέχεται ο τόπος από σχεδιασμούς υποδομών και δικτύων που δεν ανήκουν στην κλίμακα του, σχέδια τα οποία θα τον αλλοιώσουν και θα τον καταστήσουν αβίωτο.

Θεωρώ πως οφείλουμε όσοι αγαπάμε τον τόπο που επιλέξαμε να ζήσουμε για όσα μας προσφέρει, να τον προστατεύσουμε απέναντι στα μεγάλα συμφέροντα που θέλουν να τον αλλοιώσουν, στο όνομα μιας ψευδεπίγραφης και παραπλανητικής «ανάπτυξης». Μιας ανάπτυξης για τους λίγους που θα είναι καταστροφή για εμάς και κυρίως για τα παιδιά μας, στα οποία χρωστάμε το μέλλον που εκείνα τελικά μας δάνεισαν


Καταγγελία STOP στον σεξιστικό λόγο, από αιρετούς και φορείς

Καταγγελία για σεξιστικό λόγο στη συνεδρίαση της 18ης Απριλίου του Δημοτικού Συμβουλίου Ραφήνας-Πικερμίου, κατέθεσαν στις 1/5/24, 37 δημοτικ...