Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023

ΜΕΒΑ: Τετελεσμένα με αποφάσεις κεκλεισμένων των θυρών από τον πρώην δήμαρχο Ευ.Μπουρνού

Επιστολή προς τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης Κων/νο Μώρο και προς όλους τους φορείς-μέλη  της επιτροπής, από την νεοεκλεγείσα δημοτική σύμβουλο της "Γη & Ελευθερία" Εμμανουέλα Τερζοπούλου και μέλος της ΔΕΔ εκ μέρους της Κίνησης για την Προστασία & Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας.



Προς τον πρόεδρο της ΔΕΔ, κ.Κ.Μώρο

Η πρόσκληση "δια ζώσης" συνεδρίασης τη Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης για το θέμα της ΜΕΒΑ είναι ποικιλοτρόπως αντιδημοκρατική, γιατί.
1. Η παρούσα δημοτική αρχή είναι υπηρεσιακή και οφείλει να μην ανοίγει τόσο σοβαρά θέματα, όπως η ΜΕΒΑ που θα επηρεάσει ολόκληρο το δήμο μας, 15 ημέρες πριν την αποχώρηση της από την δημαρχία. Αυτά τα θέματα θα πρέπει να αποτελέσουν θέματα που θα τα χειριστεί η δημοτική αρχή που έχει πρόσφατα ψηφιστεί. Το άνοιγμα από τον κ.Μπουρνού ενός τόσο σοβαρού θέματος, ύστερα μάλιστα από αγνόηση της ΔΕΔ τα τελευταία 2,5 χρόνια, είναι δείγμα έλλειψης σεβασμού στην ψήφο των δημοτών και προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων στην νέα δήμαρχο κ.Δ.Τσεβά και στους πολίτες της Ραφήνας.
2. Η ώρα 14:30 της δια ζώσης συνεδρίασης (και της επαναληπτικής σε περίπτωση μη απαρτίας) είναι απαγορευτική για τους εργαζόμενους και μόνο ως προσπάθεια "απόσπασης γνωμοδότησης κεκλεισμένων των θυρών", μπορεί να γίνει αντιληπτή.   
Παρακαλούμε να ακυρώσετε την πρόσκληση, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στη νέα δημοτική αρχή να χειριστεί το σοβαρότατο θέμα της  ΜΕΒΑ, σύμφωνα με την ετυμηγορία των δημοτών.
Ως εκπρόσωπος της Κίνησης για την Προστασία & Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας στη ΔΕΔ και νεοεκλεγείσα δημοτική σύμβουλος της Γη & Ελευθερία, καλώ όλα τα μέλη της ΔΕΔ, αν συμφωνούν, να αιτηθούν το ίδιο. 
Εμμανουέλα Τερζοπούλου

Καταγγελία STOP στον σεξιστικό λόγο, από αιρετούς και φορείς

Καταγγελία για σεξιστικό λόγο στη συνεδρίαση της 18ης Απριλίου του Δημοτικού Συμβουλίου Ραφήνας-Πικερμίου, κατέθεσαν στις 1/5/24, 37 δημοτικ...