Τρίτη 8 Αυγούστου 2023

Γιατί αποφασίσαμε τη συγκρότηση της Κίνησης "Γη και Ελευθερία"

 



Γιατί καθημερινά διαπιστώνουμε  το μεγάλο έλλειμμα δημοκρατίας που κυριαρχεί στον τόπο μας και στη χώρα γενικότερα. Το βιώνουμε στον τρόπο με τον οποίο αυτοί που μας κυβερνούν διαχειρίζονται τη ζωή, την κοινωνία, την οικονομία, το φυσικό περιβάλλον. Περισσότερο το αντιλαμβανόμαστε δίπλα μας, στον τόπο μας και στον τρόπο με τον οποίο αυτοί που διοικούν το Δήμο μας, υποβαθμίζουν την έννοια της αυτοδιοίκησης και την καθιστούν κενό γράμμα.

Γιατί τα φαραωνικά έργα που δρομολογούν την επέκταση του λιμανιού της Ραφήνας, τεράστιες οδικές αρτηρίες, την τσιμεντοποίηση του Μεγάλου ρέματος, την «αξιοποίηση» του παραλιακού μετώπου,  κλπ, για τα περισσότερα εκ των οποίων ούτε καν έχει ζητηθεί η γνώμη της τοπικής κοινωνίας, πρόκειται να μεταμορφώσουν τη φυσιογνωμία του τόπου μας και να υποβαθμίσουν το φυσικό και αστικό περιβάλλον και την ποιότητα ζωής μας. 

Γιατί η έλλειψη πραγματικής και ουσιαστικής αντιπολίτευσης είναι εμφανής.

Γιατί κάθε πολίτης οφείλει να είναι υπεύθυνος, να αναλαμβάνει ευθύνη και να μην περιορίζεται μόνο στον απαθή ρόλο του παρατηρητή στον οποίο μας θέλουν.

Αυτοί κυρίως οι  λόγοι μας ώθησαν στη δημιουργία της δημοτικής κίνησης «Γη & Ελευθερία», που δεν έχει ευκαιριακό χαρακτήρα, έχει διακριτό όραμα, ενεργά μέλη, καταστατικό εγγύησης δημοκρατίας και αποτελεί χώρο προώθησης πολιτικών προβληματισμών, περιβαλλοντικών δράσεων, δράσεων αλληλεγγύης, πολιτιστικών εκδηλώσεων κλπ.

Μία δημοτική κίνηση βάσης που δίνει δύναμη στη φωνή μας και την παρέμβαση μας, για να επικοινωνούνται ευρέως  στην τοπική κοινωνία, στα συμβούλια και στα κέντρα αποφάσεων. Για να σταματήσει η διοίκηση στο Δήμο μας να ασκείται με βάση μεγάλα ή μικρά συμφέροντα, απειλές και φατρίες,  αλλά με συμμετοχική αυτοδιοίκηση στην οποία θα ασκούν έλεγχο και θα έχουν λόγο ελεύθερα όλοι οι πολίτες.


Καταγγελία STOP στον σεξιστικό λόγο, από αιρετούς και φορείς

Καταγγελία για σεξιστικό λόγο στη συνεδρίαση της 18ης Απριλίου του Δημοτικού Συμβουλίου Ραφήνας-Πικερμίου, κατέθεσαν στις 1/5/24, 37 δημοτικ...