Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, 23/9/23: Η σύγχυση δε θα κλονίσει την ανταπόκριση του κόσμου!


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, 23/9/23


Σχετικά με όσα διαδίδονται για τον ανεξάρτητο συνδυασμό «Γη & Ελευθερία», που μοιάζει να έχει ταράξει τα νερά ενός δήμου που όλοι τον θεωρούν δικό τους (!) και βλέπουν τους ανθρώπους σαν ψήφους,  θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε τα εξής:

 

Ο μοναδικός πραγματικά και όχι κατ΄όνομα  ανεξάρτητος συνδυασμός «Γη & Ελευθερία»  και μη καθοδηγούμενος κομματικά, κάνει αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές με υποψήφια δήμαρχο την Εμμανουέλα Τερζοπούλου. Ισότιμα με όλους τους άλλους,  διεκδικεί ΑΥΤΟΝΟΜΑ τον δήμο και δεν συνεργάζεται με κανέναν άλλο εκλογικό συνδυασμό.  Στόχος της δημοτικής κίνησης «Γη & Ελευθερία» είναι να υπερασπιστεί τους πολίτες, την πόλη και τη γη μας, βάζοντας το κοινωνικό συμφέρον πάνω από το ατομικό. Δε χρηματοδοτούμαστε από πουθενά, παρά μόνο από τους ανθρώπους που δεν θέλουν να αφεθούν στα χέρια αυτών που μας καίνε, μας πνίγουν, μας φιμώνουν, μας δολοφονούν. 

 

Πολλοί από τους υποψήφιους του συνδυασμού μας προερχόμαστε από  την Κίνηση για την Προστασία & Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας(ΚΠΑΜΡΡ), η οποία από το 2015 αγωνίζεται για την διάσωση του ποταμού μας προκειμένου να μην γίνουμε Θεσσαλία και να ζήσουμε σε αρμονία με τη φύση που έχουμε την τύχη να απολαμβάνουμε ακόμη γύρω μας. 


Η ΚΠΑΜΡΡ έχει προσφύγει δύο φορές στο ΣτΕ και τον περασμένο Μάιο με αίτηση αναστολής και προσωρινής διαταγής κατάφερε να σταματήσει το καταστροφικό έργο  που ξεκίνησε στις 24/4/2023. Το ποτάμι σώθηκε μόνο με τη δυναμική συμμετοχή του κόσμου, ο οποίος για τρισίμιση  εβδομάδες, μέχρι να εκδοθεί η προσωρινή διαταγή, περιφρούρησε το ποτάμι από τις μπουλντόζες.

 

Με όλες τις δημοτικές παρατάξεις πλην  της δημοτικής διοίκησης  Μπουρνούς που υποστηρίζει μέχρι και μετά την πλημμύρα στη Θεσσαλία ότι το έργο διευθέτησης του ποταμού μας πρέπει να προχωρήσει άμεσα, έχουμε συνεργαστεί σε επιμέρους θέματα προκειμένου να υπάρχει συντονισμένος αγώνας για να σωθεί το ποτάμι, όπως και με περιβαλλοντικές οργανώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Αυτό δε σημαίνει ότι η «Γη & Ελευθερία» συντάσσεται και πολιτικά μαζί με  συνδυασμούς αυτούς. .Πώς άραγε θα γινόταν να συνταχθεί με όλους ταυτόχρονα?

 

Θεωρούμε σκόπιμη την οποιαδήποτε προσπάθεια  να δημιουργηθεί σύγχυση ή και να δυσφημιστεί  η δημοτική κίνηση «Γη & Ελευθερία» από οποιαδήποτε πλευρά και αν προέρχεται. Ακόμη και οι προσπάθειες εφησυχασμού («αυτοί θα βγούν») και η θεωρία της χαμένης ψήφου, είναι θεωρίες  που αποσκοπούν στο να κλονίσουν την ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας προς τη ΓΗ & ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. 

 

Καλούμε τον κόσμο να μας στηρίξει με την ψήφο του την Κυριακή 8 Οκτώβρη για να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας!

 

Ανεξάρτητη δημοτική κίνηση για τη Ραφήνα και το Πικέρμι 

ΓΗ & ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

https://gikieleftheria.blogspot.com , https://www.facebook.com/gikieleftheria

 

Καταγγελία STOP στον σεξιστικό λόγο, από αιρετούς και φορείς

Καταγγελία για σεξιστικό λόγο στη συνεδρίαση της 18ης Απριλίου του Δημοτικού Συμβουλίου Ραφήνας-Πικερμίου, κατέθεσαν στις 1/5/24, 37 δημοτικ...