Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023

Σε συστράτευση για την υπεράσπιση του τόπου μας καλεί η "Γη & Ελευθερία" αμέσως μετά την ορκωμοσία των νέων συμβούλων

 Εχθές 16/12, στην αίθουσα τελετών  του γυμνασίου-λυκείου Ραφήνας, έγινε η  ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου και των νέων κοινοτικών συμβουλίων. 


Μεγάλη η συγκίνηση και η αισιοδοξία για την κατάκτηση μίας έδρας στο δημοτικό συμβούλιο από την Εμμανουέλα Τερζοπούλου, εκπρόσωπο  της ανεξάρτητης δημοτικής μας κίνησης «Γη και Ελευθερία» που υπήρξε η έκπληξη των φετινών εκλογών, σηματοδοτώντας την ήττα του πρώην δημάρχου Ευ.Μπουρνού και την εξασφάλιση στο δημοτικό συμβούλιο μίας καθαρής φωνής για το περιβάλλον και τα «μεγάλα» έργα, για τη δημοκρατία και τη διαφάνεια, για την ποιότητα ζωής, για το κοινωνικό συμφέρον, για την ειρήνη, για την εξάλειψη των διακρίσεων...  

 


Καλούμε όλους τους δημότες σε συστράτευση και άμεση κινητοποίηση, μπροστά στην ενορχήστρωση της καταστροφής όλων των προστατευόμενων περιοχών του δήμου μας, του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας, των υγροτόπων εκβολής και Μαρικών, του Οχυρού και όλων των δασικών εκτάσεων, αρχαιολογικών και παλαιοντολογικών περιοχών. Κάθε προστατευόμενη περιοχή αποτελεί εμπόδιο στα μεγάλα «αναπτυξιακά» έργα (επέκταση λιμανιού, οδικές/σιδηροδρομικές αρτηρίες, ΜΕΒΑ, ΚΕΛ κλπ) και στην συνεπαγόμενη πλήρη αστικοποίηση και βιομηχανοποίηση της περιοχής μας και πρέπει να πάψει να υπάρχει. Αυτή είναι η πολιτική για τις προστατευόμενες περιοχές στην Ανατολική Αττική.

 


Είναι στο χέρι μας, αν θα επιτρέψουμε να μας επιβληθεί ένα τέτοιο ζοφερό μέλλον. Καθένας από εμάς, πρωτίστως τα μέλη του νέου (και του παλιού) δημοτικού συμβουλίου, οφείλει να τοποθετηθεί καθαρά σε αυτό το ερώτημα και τα λόγια του να συνοδευτούν με τις ανάλογες πράξεις. Είναι η πιο κρίσιμη στιγμή για τον τόπο μας. Είναι η στιγμή που η απόφαση καθενός/μιάς από εμάς, θα γείρει την πλάστιγγα είτε προς τη διαφύλαξη της φύσης (σε περίοδο κλιματικής κατάρρευσης στην Αττική) και της φυσιογνωμίας της περιοχής μας , είτε προς  την μετατροπή μας σε άλλο ένα Πειραιά. 

 

Το σταμάτημα του έργου «διευθέτησης» (!!!) στο Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας,  είναι ένα καίριο βήμα προς  την διαφύλαξη της φύσης και της φυσιογνωμίας του τόπου μας.   

Ο αγώνας συνεχίζεται και την Τετάρτη 20/12 δικάζεται η αίτηση αναστολής του έργου που κατατέθηκε από 5 νέους της Ραφήνας, η πρώτη κλιματική δίκη στην Ελλάδα, με την υποστήριξη οργανώσεων για τα δικαιώματα του ανθρώπου και μεγάλων περιβαλλοντικών  οργανώσεων. Το θέμα έχει πάρει εθνικές και ευρωπαϊκές διαστάσεις, με ερωτήσεις στη βουλή και στην κομισιόν, καταγγελίες σε ευρωπαϊκούς θεσμούς κλπ. 

 

Η προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων (περιβαλλοντικών, οικονομικών κλπ) από την παλιά δημοτική αρχή, έχει βγει εκτός ορίων. Ο τέως δήμαρχος, παραβλέπει την ετυμηγορία των δημοτών, που τον καταψήφισαν για το καταστροφικό του έργο  ως προς το περιβάλλον, το σεβασμό του στους θεσμούς και τους πολίτες, προκειμένου να ολοκληρώσει εργολαβίες επιζήμιες για το δήμο μας. Καταγγέλλουμε αυτή τη μεθόδευση και καλούμε το νέο δημοτικό συμβούλιο να ενεργήσει για την ακύρωση σημαντικών αποφάσεων που πάρθηκαν από την υπηρεσιακή διοίκηση, μετά τις εκλογές.


 


(ανακοίνωση "Γη & Ελευθερία", 17/12/23)


Καταγγελία STOP στον σεξιστικό λόγο, από αιρετούς και φορείς

Καταγγελία για σεξιστικό λόγο στη συνεδρίαση της 18ης Απριλίου του Δημοτικού Συμβουλίου Ραφήνας-Πικερμίου, κατέθεσαν στις 1/5/24, 37 δημοτικ...