Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑΙΠΕΔ-ΟΛΡ

Είναι απαράδεκτο 5 ημέρες πριν την λήξη της υποτιθέμενης διαβούλευσης για την επέκταση του λιμανιού της Ραφήνας, το ΤΑΙΠΕΔ, ο ΟΛΡ και οι μελετητές του φαραωνικού σχεδίου για το λιμάνι να μην έχουν ενημερώσει επίσημα για το σχέδιο ούτε καν το δημοτικό συμβούλιο...

Και όχι μόνο αυτό! Ενώ η δημοτική κίνηση  "Γη & Ελευθερία" έχει ζητήσει από το ΤΑΙΠΕΔ με την από 19/6/24 επιστολή της τον πλήρη φάκελο του master plan, της ΣΜΠΕ και της αξιολόγησης των εναλλακτικών σεναρίων (από τα οποία επελέγη το πιο επιβαρυντικό για τον τόπο), δεν έχει λάβει ακόμη καμία απάντηση!!!  

Πώς άραγε περιμένει το ΤΑΙΠΕΔ να κατατεθούν σχόλια στη διαβούλευση, όταν:

1. Δεν ενημερώνει το ενδιαφερόμενο κοινό

2. Δεν διαχέει την απαραίτητη τεχνική  πληροφορία, όταν μάλιστα αυτή της ζητείται?

Την παρακάτω επιστολή έστειλε  η ανεξάρτητη δημοτική κίνηση "Γη & Ελευθερία" προς ΤΑΙΠΕΔ, ΟΛΡ, ΔΙΠΑ-ΥΠΕΝ, ζητώντας παράταση της διαβούλευσης μέχρι 31/12 και επίσημη ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για το λιμάνι, σύμφωνα με το αίτημα της διαπαραταξιακής επιτροπής. 




Αυτή τη φορά η επιστολή κοινοποιήθηκε, εκτός από τον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου και όλους τους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους και στον Συνήγορο του Πολίτη, στον οποίο θα ακολουθήσει και υποβολή αναφοράς.

ΚΑΛΟΥΜΕ 

1)   ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΑΙΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΦΟΡΕΙΣ,  ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ!

2)  ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΠΡΟΣ ΤΑΙΠΕΔ-ΟΛΡ-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ-ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


Οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις στις οποίες μπορείτε να απευθύνετε το αίτημα είναι: 
ΤΑΙΠΕΔ: info@hraf.gr
ΟΛΡ: info@rafinaport.gr
ΔΙΠΑ-ΥΠΕΝ: sec.dipa@prv.ypeka.gr


,

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΓΙΑ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ - Σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου αποκλειστικά για τη φωτιά στην Πεντέλη ζητά η "Γη & Ελευθερία"

 Με αίτημα που κατέθεσε την Παρασκευή 30/8/24 (αρ.πρωτ.18781/2-9-24), η ανεξάρτητη δημοτική κίνηση "Γη & Ελευθερία" ζητά τη σύ...