Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023

Συναυλία Αλληλεγγύης στους Πλημμυροπαθείς

Την Κυριακή 24/9 ώρα 7μμ, ο ανεξάρτητος συνδυασμός Γη & Ελευθερία για τη Ραφήνα και το Πικέρμι διοργανώνει μουσική εκδήλωση αλληλεγγύης στους πλημμυροπαθείς. 

Στην εκδήλωση θα συγκεντρωθούν είδη που θα σταλούν στους πληγέντες στη Θεσσαλία και θα παραδοθούν σε ανθρώπους που είναι εξασφαλισμένη η δίκαιη διανομή τους. 




Η εκδήλωση θα γίνει στον πεζόδρομο της πλατείας Δημητρακού στη Ραφήνα 7μμ-10μμ. 

Τα είδη που θα συγκεντρωθούν είναι:


  • Συσκευασμένα τρόφιμα έτοιμα για κατανάλωση (κονσέρβες, φρυγανιές, παξιμάδια, μπισκότα, μπάρες δημητριακών, παστέλια, γάλα σε σκόνη...)

    Είδη βρεφικής φροντίδας, πάνες, μωρομάντηλα, βρεφικά γάλατα και τροφές

    Είδη ατομικής υγιεινής (σαμπουάν, σαπούνια, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σερβιέτες, πάνες ενηλίκων)

    Αντισηπτικά, Αντικουνουπικά

    Γαντια εργασίας και μιας χρήσης. Μασκες

    Χαρτιά κουζίνας, χαρτιά υγείας

    Σκούπες, φαράσια, σφουγγαρίστρες, απορρυπαντικά καθαρισμού, χλωρίνες, σακούλες σκουπιδιών

    Παπούτσια, γαλότσες

    Ξηρά τροφή για κατοικιδια

    Σχολικά είδη

    Ασβέστης

    Κλινοσκεπάσματα, σεντόνια, μαξιλάρια, κουβέρτες. Ρούχα εποχικά (καθαρά και σε πολύ καλή κατάσταση). Εσωρουχα (καινούργια)



Για τη διευκόλυνση της διανομής: χρήση διαφανούς σακούλας ή περιγραφή σε αδιαφανή συσκευασία.


Περιμένουμε την παρουσία σας και την συνεισφορά σας!


Σύντομο βιογραφικό υποψηφίου. Βασιλική Παπαναστασίου

 



Ονοματεπώνυμο

Βασιλική Παπαναστασίου

 

 

Τόπος κατοικίας

Ραφήνα

Επάγγελμα

Ψυχοθεραπεύτρια

e-mail

papanastasiouvassiliki@gmail.com


 

Γεννήθηκα το 1964 και μεγάλωσα στην Αγία Παρασκευή. Τη Ραφήνα την αγάπησα από τις πρώτες κοπάνες από το σχολείο, από τον πρώτο μου έρωτα, τον πρώην άντρα μου (που είχαν εξοχικά εδώ). Επίσης από την Παρέμβαση στην οποία δούλεψα αρκετά χρόνια., δημιουργώντας τον συμβουλευτικό σταθμό Ραφήνας του ΚΕΘΕΑ Παρέμβαση σε συνεργασία με την τότε δημοτική αρχή.

Είμαι μόνιμη κάτοικος Ραφήνας από το 2009 από επιλογή να μεγαλώσω τα παιδιά μου σε ένα πιο υγιές περιβάλλον. Είμαι μονογονέας δύο γιών

Είμαι συστημική Ψυχοθεραπεύτρια, οικογενειακή σύμβουλος και σύμβουλος σε θέματα εξαρτήσεων, με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Κλινική Ψυχολογία (Middlesex university - σπουδές βασισμένες στην εργασιακή εμπειρία). Έχω πιστοποιητικό Μεταπτυχιακής Επιμόρφωσης στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας (Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας) και τριετή εκπαίδευση στην Κοινωνική Πολιτική και Κοινωνικό σχεδιασμό για οργανισμούς κοινής ωφέλειας - με δημοσιευμένες εργασίες σχετικά (Boston College)

Ολοκλήρωσα το πρόγραμμα του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου - Σπουδές στον ελληνικό πολιτισμό και τελευταία ασχολούμαι με τη συγγραφή. Εργάστηκα στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων ατόμων στην πρόληψη, σε όλες τις φάσεις της Ψυχικής και Σωματικής απεξάρτησης (κινητοποίηση, απεξάρτηση, κοινωνική επανένταξη) και στην οικογενειακή θεραπεία ως επιστημονικά υπεύθυνη. Δημιούργησα Σχολή Γονέων στο Πικέρμι. Δημιούργησα το Κέντρο Συμβουλευτικής και Εμψύχωσης στο Πικέρμι όπου εργάστηκα ως επιστημονικά και διοικητικά υπεύθυνη. Εργάστηκα στο ανεξάρτητο σωματείο Θησέας (απεξάρτηση από ουσίες νεαρών ενηλίκων). Εργάστηκα εθελοντικά για την ψυχοκοινωνική υποστήριξη πυρόπληκτων του Ματιού (ομάδα γονέων στο Δημοτικό σχολείο Αγίας Μαρίνας). Τα τελευταία χρόνια εργάζομαι στον ΟΚΑΝΑ ως Θεραπεύτρια

Συμμετέχω στην Κίνηση για την Προστασία του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας και επέλεξα να θέσω υποψηφιότητα με τη «Γη και Ελευθερία» επειδή θεωρώ πως η προστασία του περιβάλλοντος είναι μια γενναία πολιτική θέση στις μέρες μας και πως δίχως υγιή σχέση και σεβασμό  στο περιβάλλον δεν υφίσταται ψυχική υγεία.

 



Καταγγελία STOP στον σεξιστικό λόγο, από αιρετούς και φορείς

Καταγγελία για σεξιστικό λόγο στη συνεδρίαση της 18ης Απριλίου του Δημοτικού Συμβουλίου Ραφήνας-Πικερμίου, κατέθεσαν στις 1/5/24, 37 δημοτικ...