Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023

Σύντομο βιογραφικό υποψηφίου. Ντίνος Μαχαίρας

 


Ονοματεπώνυμο

Ντίνος Μαχαίρας

 

Τόπος κατοικίας

Ραφήνα

Επάγγελμα

Διευθυντής Φωτογραφίας

email

mahairas@gmail.com

 


Γεννήθηκα το 1965 στον Βύρωνα. Σπούδασα κινηματογράφο στη Σχολή Ευγενίας Χατζίκου. Αποφοίτησα το 1986. Από τότε δούλεψα αρχικά ως κάμερα μαν και στην συνέχεια ως Διευθυντής Φωτογραφίας. Έχω συνεργαστεί με μεγάλες εταιρείες παραγωγής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και με όλα τα ελληνικά κανάλια. Τα τελευταία δυο χρόνια κάνω διεύθυνση φωτογραφίας σε σειρές της ΕΡΤ, όπως το "Βραχιόλι της Φωτιάς" και "Τα Σύρματα".

Κάποια στιγμή στην ζωή μου σκόνταψα πάνω στις ουσίες αλλά επειδή είχε μόνο κατηφόρα, αποφάσισα να πάω στην Παρέμβαση του ΚΕΘΕΑ και καλά έκανα όπως αποδείχτηκε στην πορεία. Από τότε, εδώ και 30 χρόνια παραμένω καθαρός και συνεχίζω να προσπαθώ για τον εαυτό μου και για τον κόσμο που έχει ανάγκη.

Ασχολούμαι με την ορειβασία, την αναρρίχηση και είμαι μαραθωνοδρόμος. Από το 2022 είμαι πρόεδρος του ορειβατικού Συλλόγου Σπάτων.

Στη Ραφήνα εγκαταστάθηκα το 2003. Ο λόγος που αποφάσισα να ζήσω εδώ ήταν η επιθυμία μου να φύγω από τα τσιμέντα και να ζήσω σε ένα φυσικό περιβάλλον. Είμαι ενεργός σε διάφορες περιβαλλοντικές και εθελοντικές δράσεις της περιοχή μας, μέλος της Κίνησης για την Προστασία & Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος της Ραφήνας και  μέλος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Νηρέα. 

Στόχος μου είναι να κρατήσουμε ένα υγιές φυσικό περιβάλλον και να μη μετατρέψουμε τη Ραφήνα σε τσιμεντούπολη.  




Καταγγελία STOP στον σεξιστικό λόγο, από αιρετούς και φορείς

Καταγγελία για σεξιστικό λόγο στη συνεδρίαση της 18ης Απριλίου του Δημοτικού Συμβουλίου Ραφήνας-Πικερμίου, κατέθεσαν στις 1/5/24, 37 δημοτικ...