Τρίτη 22 Αυγούστου 2023

Σύντομο βιογραφικό υποψηφίου. Χριστίνα Παρακεντέ

 


Ονοματεπώνυμο

Χριστίνα Παρακεντέ

 

Τόπος κατοικίας

Ραφήνα

Επάγγελμα

Αρχιτέκτων / σκηνογράφος

email

crisparakente@gmail.com


 

Γεννήθηκα στην Αθήνα και πέρασα τα σχολικά μου χρόνια στην Κυψέλη και τα καλοκαίρια μου στην Ραφήνα.

Σπούδασα αρχιτεκτονική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Από τότε που επέστρεψα δουλεύω ως αρχιτέκτονας, ως σκηνογράφος στο θέατρο και συνδέομαι με ακτιβιστικές ομάδες με στόχο την ανάδειξη του δημόσιου χώρου και την σημασία του. Παράλληλα συμμετείχα στην ομάδα μελέτης για τον ανασχεδιασμό της πλατείας Μοναστηρακίου μετά από αρχιτεκτονικό διαγωνισμό.

Συνειδητοποιώ όλο και πιο πολύ την ανάγκη να αποκτήσει η αρχιτεκτονική έναν πιο ευρύ ρόλο. Όχι  να χτίσει και να "γεμίσει ", αλλά να διεκδικήσει τον ελεύθερο δημόσιο χωρο, να φέρει την τέχνη στο προσκήνιο, να την κάνει παρούσα στην καθημερινή ζωή.

Από το 2015 συμμετέχω στην κίνηση για την προστασία και ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας. Ζώντας ανάμεσα στην Βικτώρια και την Ραφήνα, καταλαβαίνω , ότι η φύση- αυτή που μας έχει απομείνει - είναι αναγκαία για να ζήσουμε. Με αυτήν την σκέψη κυρίαρχη, και άλλες να ακολουθούν, συμμετέχω στην κίνηση "Γη και Ελευθερία" .

Καταγγελία STOP στον σεξιστικό λόγο, από αιρετούς και φορείς

Καταγγελία για σεξιστικό λόγο στη συνεδρίαση της 18ης Απριλίου του Δημοτικού Συμβουλίου Ραφήνας-Πικερμίου, κατέθεσαν στις 1/5/24, 37 δημοτικ...