Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023

Σύντομο βιογραφικό υποψηφίου. Θεμιστοκλής Λαζαρής

 


Ονοματεπώνυμο

Θεμιστοκλής Λαζαρής

Τόπος κατοικίας

Ραφήνα

Επάγγελμα

Αρχαιολόγος

e-mail

themistoclesl.cm.1492@gmail.com

 

 

Μεγάλωσα στη Ραφήνα και νιώθω πως η Ραφήνα είναι ο δικός μου τόπος. Εδώ πρωτοπήγα σχολείο, εδώ τελείωσα το 1ο Γενικό Λύκειο Ραφήνας, εδώ έμαθα πολλά. Από μικρός πήγαινα στο λόφο του Ασκηταριού, πάνω από τις Μαρίκες, και ονειρευόμουνα να γίνω και εγώ κάποτε αρχαιολόγος και να μπορέσω να σκάψω  σε αυτήν την λησμονημένη Προϊστορική Ακρόπολη της Αττικής.

Ως μαθητής του Λυκείου πρωτοπήγα το 2017 στην ανασκαφή της πλατείας Ταχυδρομείου και στον αρχαιολογικό χώρο του Ρωμαϊκού Βαλανείου. Το 2019 μπήκα στην σχολή που ονειρευόμουνα και το 2023 τελείωσα το Ιστορικό-Αρχαιολογικό του ΕΚΠΑ. Κατά την διάρκεια των σπουδών πήρα μέρος σε αρκετές ανασκαφές. Στο Ρωμαϊκό Βαλανείο κάθε Σεπτέμβριο, στο Ασκληπιείο της Επιδαύρου, στον Στρόφυλα της Άνδρου, στη Θάσο, αλλά και στην Ζάκρο για μελέτη υλικού.

Για μένα που μεγάλωσα στη Ραφήνα είναι πολύ σημαντικό να καταφέρουμε κάποια στιγμή να αναδείξουμε την Προϊστορική Ακρόπολη του Ασκηταριού, τον προϊστορικό οικισμό της Ραφήνας (Πλατεία Ταχυδρομείου, Οικόπεδο δίπλα στο Ταχυδρομείο) και το αποκαλούμενο Ρωμαϊκό Βαλανείο που στην πραγματικότητα φιλοξένησε ακόμα μία σειρά βιοτεχνικών δραστηριοτήτων στα ρωμαϊκά χρόνια.

Αγαπώ τη θάλασσα, αγαπώ τα καράβια, αγαπώ τον αέρα της Ραφήνας. Κάθε πρωϊ αγνάντευα τα πλοία να φεύγουν για τα νησιά και ήθελα και εγώ να φεύγω μαζί τους. Αγαπώ τη Ραφήνα και θα ήθελα να δω τον πολιτισμό να ανθεί σε αυτήν την γωνιά της Αττικής. Ο κινηματογράφος, το θέατρο, η ποίηση, οι χώροι του πολιτισμού θα δώσουν ανάσα ζωής σε αυτήν την πόλη που οι άνθρωποι διψούν για κάτι το διαφορετικό.

Ο κόσμος μας μπορεί να γίνει λίγο καλύτερος αρκεί να το πιστέψουμε.

Ξημερώνει κάτι καινούριο!!!

Ο ήλιος ανατέλλει!!!

Και το πλοίο φεύγει!!!

 

Καταγγελία STOP στον σεξιστικό λόγο, από αιρετούς και φορείς

Καταγγελία για σεξιστικό λόγο στη συνεδρίαση της 18ης Απριλίου του Δημοτικού Συμβουλίου Ραφήνας-Πικερμίου, κατέθεσαν στις 1/5/24, 37 δημοτικ...