Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023

Σύντομο βιογραφικό υποψηφίου. Θεοδόσης Βρανάς

 



Ονοματεπώνυμο

Θεοδόσης Βρανάς

 

 

Τόπος κατοικίας

Αρτέμιδα

Επάγγελμα

Οικονομολόγος, καθηγητής

e-mail

vran1222@yahoo.gr

 

 

Γεννήθηκα το 1960 στον Πειραιά. Σπούδασα οικονομικά στο ΕΚΠΑ. Είμαι καθηγητής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε φροντιστήρια. Παράλληλα σκιτσάρω και γράφω. Συνεργάστηκα με πολλά έντυπα (Κυρ.Έθνος, περιοδικό Μετρό, Δρομολόγια, περιοδικό Εικόνες κ.α.) και πήρα μέρος σε πολλούς διαγωνισμούς σκιτσογραφίας.

Είμαι κάτοικος ανατολικής Αττικής τα τελευταία 12 χρόνια και ζω από κοντά την αυθαιρεσία της τοπικής αυτοδιοίκησης  - που από κύτταρο δημοκρατίας έχει πλέον ολοκληρωτικά μετατραπεί σε μακρύ χέρι της κεντρικής εξουσίας. Προσπαθώ να αντιμετωπίσω με χιούμορ (πικρό) τα όσα συμβαίνουν γύρω μου, ιδιαίτερα από το 2010 και μετά. Ομολογώ ότι δεν τα καταφέρνω πάντα.

Η λεηλασία του φυσικού περιβάλλοντος από τους εργολάβους, η καταπάτηση κάθε έννοιας προστασίας των φυτών και των ζώων, μαζί μ’ αυτά η απαξίωση και της ανθρώπινης ζωής αφού είναι αναπόσπαστο κομμάτι της βιόσφαιρας που μας περιβάλλει και μας εμπεριέχει, η κυριαρχία της λογικής του (στενά οικονομικού) κέρδους σε κάθε τομέα της ζωής, η αδίστακτη επιθετική γλώσσα της εξουσίας απέναντι σε όσους/ες εναντιώνονται στα σχέδια της, όλα αυτά και πολλά άλλα με ωθούν να βρω κοινή γλώσσα δράσης με τους συναγωνιστές του συνδυασμού ΓΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Και επειδή όταν αγωνίζεσαι δεν αρκεί να έχεις μόνο αντίθεση αλλά και θέση, η δική μου θέση-όραμα είναι η  Αποανάπτυξη. Μια κατασυκοφαντημένη έννοια από πολλούς, ταυτιζόμενη με τη φτωχοποίηση. Όποιος αναζητεί όμως αλήθειες και δε βολεύεται σε εκ των άνω συνταγές μπορεί να καταλήξει στο προφανές συμπέρασμα, ότι δε νοείται Οικονομία χωρίς Οικολογία. Ο αγώνας για υπεράσπιση του φυσικού περιβάλλοντος δεν είναι απλά «ευαισθησίες για τη φύση», αλλά βαθύτατα πολιτικός αγώνας ενάντια στα μεγάλα συμφέροντα που καταστρέφουν τη Ζωή.


Καταγγελία STOP στον σεξιστικό λόγο, από αιρετούς και φορείς

Καταγγελία για σεξιστικό λόγο στη συνεδρίαση της 18ης Απριλίου του Δημοτικού Συμβουλίου Ραφήνας-Πικερμίου, κατέθεσαν στις 1/5/24, 37 δημοτικ...