Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024

Αντίο σύντροφε Θεοδόση...

Σήμερα αποχαιρετούμε στη Ριτσώνα το σύντροφο, φίλο και συναγωνιστή Θεοδόση Βρανά, που έφυγε πρόωρα την Κυριακή 15/9 για άλλους κόσμους...


Ο Θεοδόσης ήταν πάντοτε ένας αγωνιστής, αγωνιστής της ζωής, αγωνιστής του κοινωνικού συνόλου, αγωνιστής του περιβάλλοντος... 

Σκεπτόμενος άνθρωπος, καλλιεργημένος , με ιδιαίτερο χιούμορ, ευρηματικός σκιτσογράφος, αντιμετώπιζε τα πάντα με αισιοδοξία και με ένα χαμόγελο. Φωτεινός άνθρωπος, από αυτούς που τόσο έχει ανάγκη ο κόσμος μας!!!

Εμείς, οι συναγωνιστές/στριές του στη "Γη & Ελευθερία" έτσι θα τον θυμόμαστε.
Αντίο Θεοδόση... Σε ευχαριστούμε για όλα όσα μας πρόσφερες! 

Καλό σου ταξίδι...



ΥΓ. Παρακάτω ένα από τα σκίτσα που είχε φτιάξει πριν από 3 χρόνια περίπου. Αφορά την μαζική εξόντωση δέντρων που συντελείται στη Ραφήνα και γενικότερα στην Ανατολική Αττική. Τόσο επίκαιρο....


Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024

ΟΧΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ - Ανακοίνωση της Ε' ΕΛΜΕ Αν.Αττικής και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αλ.Δελμούζος

 Ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου λίγο πριν την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς, χωρίς καμία διαβούλευση με γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές και χωρίς καμία συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, αποφάσισε και υλοποίησε μονομερώς την εγκατάσταση συστημάτων παρακολούθησης με κάμερες στα σχολεία, με πρόσχημα την ασφάλεια του νέου εξοπλισμού διαδραστικών πινάκων, που εγκαταστάθηκαν (μόνο σε ένα σχολείο μέχρι στιγμής) ή πρόκειται να εγκατασταθούν σε όλα τα σχολεία μέχρι το τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς.


Εκτός του εύλογου ερωτήματος που τίθεται, που είναι το κατά πόσο η προτεραιότητα σήμερα στα σχολεία είναι η εγκατάσταση διαδραστικών πινάκων, τη στιγμή που δεν έχουν ακόμη λυθεί σοβαρά θέματα επαρκών και ασφαλών  κτιριακών υποδομών, που συγχωνεύονται τμήματα, που παρατηρούνται παντού κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό κλπ., εγείρονται θέματα δημοκρατικών ελευθεριών και προστασίας προσωπικών δεδομένων, για τα οποία καθηγητές, δάσκαλοι και γονείς εδώ και χρόνια αγωνίζονται να μην καταπατηθούν, ιδιαίτερα στο ευαίσθητο τμήμα του πληθυσμού που είναι οι μαθητές. 

Ακόμη και τα ανώτατα δικαστήρια και ανεξάρτητες αρχές έχουν κρίνει σε σχετικές αποφάσεις ότι «η τοποθέτηση καμερών ακόμη και αν δεν λειτουργούν θέτει τους πολίτες υπό έλεγχο και αδικαιολόγητο περιορισμό της ελευθερίας τους, ως εκδήλωσης της ακωλύτου αναπτύξεως της προσωπικότητας τους και τους παρεμποδίζει στην ελεύθερη ανάπτυξη της κοινωνικής δραστηριότητας τους, αφού και μόνο η αίσθησή τους ότι βρίσκονται υπό παρακολούθηση είναι ικανή να επηρεάσει την συμπεριφορά τους» (ΑΠ 163/2020). 

Υπάρχουν εξάλλου εναλλακτικές δυνατότητες για την ασφάλεια του εξοπλισμού των σχολείων, που θα μπορούσαν να έχουν συζητηθεί με τη σχολική κοινότητα, ώστε να βρεθεί η βέλτιστη λύση που δεν θα προκαλεί το "κοινό αίσθημα".

Οι εκπαιδευτικοί Α' βάθμιας και Β' βάθμιας Εκπαίδευσης Αν.Αττικής (Ε' ΕΛΜΕ και Αλ.Δελμούζος) εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία ζητούν:

- από τους Συλλόγους Διδασκόντων των σχολικών μονάδων του Δήμου Ραφήνας να συνεδριάσουν άμεσα για το θέμα και να αποστείλουν τις αποφάσεις τους στον Δήμο και στα σωματεία.

- από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου σε κοινή δράση και αγώνα για να αποτρέψουμε τη λειτουργία καμερών στα σχολεία των παιδιών μας, προτείνουν δε παράσταση διαμαρτυρίας στον Δημαρχείο Ραφήνας τις επόμενες μέρες

- από την  ΟΛΜΕ  και τη ΔΟΕ να συμπαρασταθούν και να υποστηρίξουν τον αγώνα της Ε΄ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής και του ΣΕΠΕ “Αλέξανδρος Δελμούζος”

- από τη Δήμαρχο Ραφήνας να ανακαλέσει την απόφασή της

Διαβάστε εδώ ολόκληρη η ανακοίνωση των συλλόγων εκπαιδευτικών.

Η ανεξάρτητη δημοτική κίνηση "Γη & Ελευθερία" στηρίζει την πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών και ζητά να τεθεί το θέμα ως εκτός ημερήσιας διάταξης στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο , με πρόσκληση όλων των ενδιαφερόμενων μερών (καθηγητών, δασκάλων, γονέων, μαθητών) για να αρθεί η σχετική απόφαση και να βρεθεί  η βέλτιστη λύση και για την ασφάλεια του σχολικού εξοπλισμού και για το σεβασμό των δημοκρατικών/ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την προστασία των προσωπικών δεδομένων.



Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΓΙΑ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ - Σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου αποκλειστικά για τη φωτιά στην Πεντέλη ζητά η "Γη & Ελευθερία"

 Με αίτημα που κατέθεσε την Παρασκευή 30/8/24 (αρ.πρωτ.18781/2-9-24), η ανεξάρτητη δημοτική κίνηση "Γη & Ελευθερία" ζητά τη σύγκληση δημοτικού συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα τη φωτιά στην Αττική, που κατέκαψε την Πεντέλη και τμήμα του Δήμου μας στο ορεινό Πικέρμι. 



Ολόκληρη η επιστολή:

Ραφήνα, 30/8/2024

 

Προς

Δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου κα Δ.Τσεβά-Μήλα

Πρόεδρο Δ.Σ. κα Αικ.Παπαδοπούλου

Δημοτικούς και Κοινοτικούς Συμβούλους Ραφήνας-Πικερμίου

 

ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

 

Αγαπητή Δήμαρχε,

Αγαπητοί/ές Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι,

 

Στις 11 & 12 Αυγούστου είχαμε την τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή στην Αττική με τη φωτιά που ξεκίνησε από τον Βαρνάβα και έφθασε μέχρι τον πολεοδομικό ιατό της πρωτεύουσας, με μία νεκρή εργάτρια, εκατομμύρια καμένα ζώα και 110.000 στρέμματα καμένου δάσος στην Πεντέλη,  πλήττοντας και τμήμα του Δήμου μας στο ορεινό Πικέρμι.  

 

Είμαστε έκπληκτοι/ες από το γεγονός ότι Η Δημοτική Αρχή δεν έχεΙ ακόμη συγκαλέσει ένα Δημοτικό Συμβούλιο για συζήτηση ενός τόσο σημαντικού συμβάντος, που θα έχει ανυπολόγιστες συνέπειες σε ολόκληρη την Αττική και ακόμη περισσότερο στο Δήμο μας, ο οποίος έχει επιπλέον να μεριμνήσει για τον καθαρισμό και την αποκατάσταση της καμένης περιοχής και των πληγέντων.

 

Επειδή ο απολογισμός, τα συμπεράσματα και οι αποφάσεις για αναγκαίες αλλαγές και δράσεις είναι καίριας σημασίας για την αποφυγή ανάλογης καταστροφής στο μέλλον και για την αντιμετώπιση των άμεσων και μακροπρόθεσμων ενεργειών που χρειάζεται να δρομολογηθούν (και) από το Δήμο μας, ζητάμε τη σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα την φωτιά της Αττικής, για απολογισμό και προτάσεις για το μέλλον. 

 

Οι φιλοφρονήσεις και τα συγχαρητήρια όλων των αρμοδίων (κυβέρνησης, περιφέρειας, δήμων, πυροσβεστικής και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων) δε συνάδει με το αποτέλεσμα,  που ήταν η απόλυτη αποτυχία αντιμετώπισης της φωτιάς και η οποία θα στοιχήσει πολύ περισσότερες ζωές τα επόμενα χρόνια από τις συνέπειες της ερημοποίησης, που οι επιστήμονες ομολογούν ότι έφθασε ήδη στην Αττική.   

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΓΙΑ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ!


  Εμμανουέλα Τερζοπούλου

       Δημοτική σύμβουλος

          «Γη & Ελευθερία»  

Αντίο σύντροφε Θεοδόση...

Σήμερα αποχαιρετούμε στη Ριτσώνα το σύντροφο, φίλο και συναγωνιστή Θεοδόση Βρανά, που έφυγε πρόωρα την Κυριακή 15/9 για άλλους κόσμους... Ο ...