Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΓΙΑ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ - Σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου αποκλειστικά για τη φωτιά στην Πεντέλη ζητά η "Γη & Ελευθερία"

 Με αίτημα που κατέθεσε την Παρασκευή 30/8/24 (αρ.πρωτ.18781/2-9-24), η ανεξάρτητη δημοτική κίνηση "Γη & Ελευθερία" ζητά τη σύγκληση δημοτικού συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα τη φωτιά στην Αττική, που κατέκαψε την Πεντέλη και τμήμα του Δήμου μας στο ορεινό Πικέρμι. 



Ολόκληρη η επιστολή:

Ραφήνα, 30/8/2024

 

Προς

Δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου κα Δ.Τσεβά-Μήλα

Πρόεδρο Δ.Σ. κα Αικ.Παπαδοπούλου

Δημοτικούς και Κοινοτικούς Συμβούλους Ραφήνας-Πικερμίου

 

ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

 

Αγαπητή Δήμαρχε,

Αγαπητοί/ές Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι,

 

Στις 11 & 12 Αυγούστου είχαμε την τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή στην Αττική με τη φωτιά που ξεκίνησε από τον Βαρνάβα και έφθασε μέχρι τον πολεοδομικό ιατό της πρωτεύουσας, με μία νεκρή εργάτρια, εκατομμύρια καμένα ζώα και 110.000 στρέμματα καμένου δάσος στην Πεντέλη,  πλήττοντας και τμήμα του Δήμου μας στο ορεινό Πικέρμι.  

 

Είμαστε έκπληκτοι/ες από το γεγονός ότι Η Δημοτική Αρχή δεν έχεΙ ακόμη συγκαλέσει ένα Δημοτικό Συμβούλιο για συζήτηση ενός τόσο σημαντικού συμβάντος, που θα έχει ανυπολόγιστες συνέπειες σε ολόκληρη την Αττική και ακόμη περισσότερο στο Δήμο μας, ο οποίος έχει επιπλέον να μεριμνήσει για τον καθαρισμό και την αποκατάσταση της καμένης περιοχής και των πληγέντων.

 

Επειδή ο απολογισμός, τα συμπεράσματα και οι αποφάσεις για αναγκαίες αλλαγές και δράσεις είναι καίριας σημασίας για την αποφυγή ανάλογης καταστροφής στο μέλλον και για την αντιμετώπιση των άμεσων και μακροπρόθεσμων ενεργειών που χρειάζεται να δρομολογηθούν (και) από το Δήμο μας, ζητάμε τη σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα την φωτιά της Αττικής, για απολογισμό και προτάσεις για το μέλλον. 

 

Οι φιλοφρονήσεις και τα συγχαρητήρια όλων των αρμοδίων (κυβέρνησης, περιφέρειας, δήμων, πυροσβεστικής και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων) δε συνάδει με το αποτέλεσμα,  που ήταν η απόλυτη αποτυχία αντιμετώπισης της φωτιάς και η οποία θα στοιχήσει πολύ περισσότερες ζωές τα επόμενα χρόνια από τις συνέπειες της ερημοποίησης, που οι επιστήμονες ομολογούν ότι έφθασε ήδη στην Αττική.   

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΓΙΑ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ!


  Εμμανουέλα Τερζοπούλου

       Δημοτική σύμβουλος

          «Γη & Ελευθερία»  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αντίο σύντροφε Θεοδόση...

Σήμερα αποχαιρετούμε στη Ριτσώνα το σύντροφο, φίλο και συναγωνιστή Θεοδόση Βρανά, που έφυγε πρόωρα την Κυριακή 15/9 για άλλους κόσμους... Ο ...